PB43

København, 14. oktober 2014

Til De det måtte vedrører!

Udtalelse: Peter Tommila, event koordinator Smag Verden 2014

Peter Tommila blev udvalgt blandt flere kandidater til at udvikle, koordinere og afvikle åbningseventet på dette års Smag Verden – Københavns mangfoldighedsfest. Det skete i tæt samarbejde med kultur- og iværksættermiljøet PB43 som stod for alle kunstneriske events og musik på Smag Verden. Festivalens overordne ramme var blevet finansieret og tilrettelagt af Københavns Kommune, Copenhagen Cooking og Wonderful Copenhagen. Omkring 25.000-30.000 gæster besøgte festivalen da den løb af staben 23. august 2014 på Prags Boulevard 43, København S.

Peter fik til opgave at lave et stort og flot åbningsevent. Der blev lagt vægt på at det skulle fylde fysisk på festivalpladsen, involvere mange lokale aktører og være mangfoldigt. Udgangspunktet for Peter var hans tidligere arbejde med ”folkelig kreativitet / civil creativity”. Han lavede en række workshops og forberedelsesmøder med medlemmerne af lokale foreninger og dansegrupper. Derudover deltog en række professionelle artister, musikere, komponist og performanceinstruktører for at give åbningseventet en høj kunstnerisk kvalitet. De lokale aktører blev inddraget i processen fra start til slut, for således at give dem ejerskab over projektet, og hermed give mere dybde, forståelse og kvalitet omkring eventet, samt fremme et fremtidigt lokalt samarbejde. Titlen på åbningseventet blev ”Den Perfekte Storm”, eftersom eventet skulle tage publikum på Smag Verden med storm.

Peter arbejdede målbevidst og med stort engagement på projektet i to måneder op til Smag Verden. Både professionelle og lokale aktører, samt PB43’s Smag Verden-koordinatorer og Københavns Kommune har anset Peter som en god samarbejdspartner der har formået at realisere en stor vision til et konkret og velgennemført event. Peter har en evne til at være fleksibel og at kunne tilpasse sit projekt til de løbende foranderlige og ofte hektiske forhold som en stor festival med mange aktører og organisationer kræver. Kunstnerisk har Peter haft mange interessante idéer, som han i samarbejde med de forskellige aktører har videreudviklet og herved formået at skabe et ny og unikt koncept til Smag Verden, der klart har forbedret kvaliteten af festivalens åbningsevent både kunstnerisk, samskabende og underholdningsmæssigt. Efterfølgende har Peter skrevet en artikel til forskellige medier om sin vision, processen og den kunstneriske udvikling af eventet. PB43 vil gerne en anden gang have Peter med i lignende projekter.

Med Venlig hilsen
Steen Andersen
PB43-projektkoordinatior
www.pb43.dk
København, 14. oktober 2014
Arbejdsfællesskabet PB43 A.M.B.A. Prags Boulevard 43. 2300 København S. kontakt@pb43.dk.
CVR-nr. 35031871. Merkur Bank: 8401-0001190968

Om PB43
PB43 er et selvstændigt arbejdsfællesskab bestående af en række virksomheder, foreninger og grupper med tværfaglig
ekspertise indenfor kulturproduktion, produktudvikling, iværksætteri, formidling og byudvikling.
Siden 2010 har PB43 haft en tidligere lak-fabrik på Amager som kreativ platform og tilholdssted. Stedets 6.400 m2 og fire
store bygninger danner rammen for et unikt tværfagligt samarbejde, der har resulteret i nytænkende projekter og
produkter i tæt samspil med lokale, nationale og internationale partnere.